Roofingtrend volledig passé? 

Helemaal niet!

Het klopt inderdaad dat Roofing al jaren meegaat, maar de roofingproducten van nu zijn lang niet meer die van vroeger. Roofing heeft intussen een heuse technologische vooruitgang achter de rug! Bovendien innoveert het nog steeds. Ook oude roofing kan worden hersteld! U hoeft dus geen volledig nieuw dak te leggen.

Bij Dakwerken Dirk Roothans werken we onder meer met roofingproducten van Soprema®, Icopal® en Atab®. Deze innovatieve bedrijven produceren enkel hoogwaardige materialen met sterke technische eigenschappen. Wij zijn er dus helemaal gerust in. Bij dakwerken Roothans kan u dus terecht voor zowel herstellingen aan een bestaand roofingdak als ook het plaatsen van een volledig nieuw roofing dak. 


EPDM & TPO

NIEUW: Evalastic – EPDM rubber

Evalastic is een nieuw duurzaam én recycleerbaar EPDM-systeem dat volledig brandvrij is omdat het hechtbaar is met warme lucht. Er is dus geen open vuur voor nodig waardoor u het risico op brand ontloopt. Evalastic is de norm in duurzame dakafdichting omdat het 100% waterdicht is en dit sterk EPDM-systeem een levensduur heeft van minstens 50 jaar! De dakbedekking wordt naadloos tot in de kleinste hoekjes en kantjes aangebracht. Of het nu om een nieuwbouw of renovatie, warm- of omkeerdak, daktuin of industriedak gaat: Evalastic-dakbanen® zijn de milieuvriendelijkste keuze.

EPDM en TPO staan bekend om hun extreme weersbestendig en enorme duurzaamheid. Beide materialen zijn erg aan elkaar gewaagd. De verschillen vindt men eerder in technische aspecten zoals de vasthechting van de naden. Wanneer we langskomen voor een vrijblijvende offerte om uw plat dak te plaatsen, adviseren we u graag in detail bij de materiaalkeuze. 

Ook coatings kan u op een plat dak plaatsen!

Bij Dirk Roothans werken we geregeld met vloeibare afdichtingsmaterialen. Deze dakdichtingsmaterialen die we airless spuiten, zijn vooral praktisch bij complexe dakconstructies om bijvoorbeeld een naadloze en waterdichte afdichting rond dakramen en –koepels te voorzien.

Zelfs metalen dakbedekkingen zijn mogelijk!

Zeker voor bedrijfsgebouwen zijn metalen dakplaten een dakbedekkingsmateriaal zeer interessant. Ze bestaan in verschillende afmetingen en in enkelvoudige plaat of voorgeïsoleerde plaat. Deze metaalplaten maken een snelle plaatsing ook mogelijk op grote dakoppervlakte omdat de isolatie en dakplaat immers in 1 beweging worden geplaatst.
Voor de toelevering van professionele en duurzame platen rekenen wij op onze leverancier Joris Ide®.

Wat met de afwerking?

Ook dakrandprofielen en de muurafdekkappen mogen niet vergeten worden. Deze zijn bij ons in verschillende afmetingen en kleuren beschikbaar. Al eens in overweging genomen om voor de zelfde kleur te kiezen als bijvoorbeeld uw ramen?

Uw plat dak een nieuwe look geven? Laat de oude dakraamkoepel vervangen!

Dakwerken Roothans vervangt oude koepels door VELUX platdakvensters. Ook de toebehoren zijn enorm makkelijk verkrijgbaar zoals dakvenstergordijnen en de zonneweringen. De VELUX platdakvensters hebben een hoge isolatiewaarde en het design ziet er bovendien modern uit. Bekijk onderstaande video en zie hoe wij stap voor stap te werk gaan. 

 

Een plat dak, daar zit toekomstmuziek in!

Een plat dak plaatsen als u aan het bouwen bent is zeker geen slecht idee. Het is namelijk niet alleen letterlijk het dak boven uw hoofd, het is ook een ruimte die u in de toekomst nog praktisch kan benutten. 

 

Wat denkt u van een coctail op uw eigen dakterras?

Heeft uw tuin niet de meest optimale oriëntatie om volop van de zon te genieten? Of heeft u geen tuin om af en toe in te onthaasten? Dan is een dakterras beslist iets voor jou!

Als de draagstructuur van uw plat dak het toelaat, is een dakterras op het plat dak plaatsen een relatief snelle en budgetvriendelijke oplossing. Bij Dirk Roothans plaatsen we dakterrassen op zowat alle types platte daken en dat steeds volgens uw smaak, wensen én budget.

Wij verzorgen de plaatsing, u hoeft dus enkel nog de afwerkingsmaterialen uit te kiezen.

 

U kan bijvoorbeeld opteren voor klassieke bankirai planken of tegels, maar er zijn ook creatievere oplossingen! 
Houdt u van hout, dan stellen we u graag ons Hardwood Clip® systeem voor. Met dit systeem plaatsen we immers houten terrasplanken zonder zichtbare schroeven. Het is niet enkel modern en stijlvol, maar ook erg onderhoudsvriendelijk, snel geplaatst én demonteerbaar!

Of bent u iemand dat een kleurrijke ondergrond verkiest dat zich onderscheid van alle andere stereotype dakterassen en zeer duurzaam is? Dan zijn de Triflex® materialen helemaal wat u zoekt. Deze vloeibare afdichtingen bestaan in zowat alle kleuren en kunnen naadloos in elk hoekje en kantje, ook tegen opstanden en plinten worden aangebracht!

Vraag gerust naar de eigenschappen en voordelen van de verschillende producten. We adviseren u met plezier! Vraag hier een gratis prijsofferte aan.

Een groendak ziet er niet alleen mooi uit!

Een groendak geeft uw huis niet enkel een mooi uitzicht, het is ook erg praktisch. U denkt vast meteen aan het milieuvriendelijke aspect, maar kent u ook deze voordelen al?

  • De vegetatie op een groendak absorbeert regenwater en geeft deze vertraagd weer af waardoor rioleringen en regenafvoerpijpen bij hevige regen niet overbelast geraken. Kies voor een gecontroleerde waterafvoer van uw dak.
  • Doordat uw dakbedekking niet meer rechtstreeks wordt blootgesteld aan schadelijke UV-stralen en andere weersinvloeden, gaat deze aanzienlijk langer mee wat u dure herstelkosten bespaart.
  • Een groendak heeft een zeker geluidsisolerend effect waardoor u omgevingslawaai kan verminderen om een deugddoende nachtrust te verzekeren.

Een groendak aanleggen, vergt enige expertise. Correct geplaatste wortelwerende dichtingen, een aangepaste en gecontroleerde waterafvoer om lekken te vermijden en een geschikte beplanting zijn onontbeerlijk voor een onderhoudsvrij groendak dat jaren meegaat. Bij Dirk Roothans werken we daarom samen met groendakspecialist IBIC® om een groendak op maat te ontwerpen voor uw woning.

PS: Vergeet u zeker niet te informeren naar mogelijke subsidies en premies voor de aanleg van een groendak bij uw gemeente!

 

Bekijk hier een recent project

Bekijk hier de fotogalerij Platte Daken

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte